Historien - DEADLINE MEDIA - Vår historie, kort fortalt
Loading...
Historien2019-05-03T10:54:00+00:00

Vår historie – kort fortalt

Deadline Media ble etablert i 1992 av Per Thorvaldsen og Gunnar Hansen, samme år som en ny, kommersiell TV-kanal så dagens lys. Deadline Media var spesialdesignet til å etterkomme TV2 sine behov. Med to reportasjebiler, mannskap i beredskap 24/7 og et stort nettverk av freelancere i flere fylker, var vi sannsynligvis det første privateide selskapet i landet som leverte slike tjenester i dette omfanget, og vi var i mange år malen for hvordan TV2 sine produksjonsselskaper skulle organiseres og drives. Vi produserte nyheter og sport for kanalen, i tillegg til foto og redigering på en rekke produksjoner for programserien Dokument 2. Disse dokumentarene var banebrytende tv-produksjon i sin tid, både innholds- og formmessig.

I det store utland

Fra 1994 til 1996 drev Gunnar en avdeling for Deadline Media i Budapest. Her tok vi oppdrag for flere skandinaviske TV-stasjoner, internasjonale nyhetsbyråer og European Broadcast Union. Vi dekket krigssonene i Bosnia, Kroatia, Serbia og andre land i det tidligere Øst-Europa. Arbeidet i krigsområdene la grunnlaget for vår videre satsning på standardisering av produksjonsmetoder, vedlikehold av utstyr og nøyaktighet. Dette, sammen med dyktige medarbeidere, har gjort oss til den seriøse aktøren vi er kjent som idag.

Stabil og profesjonell

Gjennom hele 90-tallet og langt inn på 2000-tallet, reiste vi rundt i Europa på Champions League kamper for TV2. Ved lagets hjemmekamper i internasjonale ligaer var vi alltid vertskap for leverandører og kringkastere fra Tyskland, Spania, Tyrkia, Italia, Frankrike, Hellas og England. Ikke alle kringkastere og produksjonsselskaper fra andre land var like ivrige på å betale regningene sine, men vi håndterte denne delen av internasjonale affærer, og fikk dermed et godt renommé internasjonalt.

Nytt kontor og flere kommersielle oppdrag

I 1998 overtok vi produksjonskontrakten for TV2 i Nordland, og Deadline Media avd. Bodø ble etablert med Kolbjørn H. Larssen som avdelingsleder. I 2000 ble kontoret i Bodø bemannet med to personer på heltid, og ved siden av produksjon for TV2 leverte vi ulike typer oppdragsfilm til fornøyde kunder.

Ny giv i nord

I 2012 overtar nåværende eier og daglig leder Stein Inge Pedersen bedriften etter å ha jobbet i Deadline Media tidligere. Hovedkontoret blir lagt til stedet i hans hjerte; Vesterålen. Økende mengde filmoppdrag og fortsatt produksjon for TV2 resulterer i etterhvert i flere ansatte både i Bodø og på Sortland. I dag leverer vi film, innhold til digitale kanaler og markedskommunikasjon til kunder over hele landet.

Igjennom årenes løp har vi også fått et søsterselskap – Deadline Event, og henne kan du lese mer om her

FOLKENE VÅRE
BLOGGEN VÅR

Våre tjenester

NYHETSBREV