VESTERÅLSKRAFTHerr og fru Knutsen
Kan man få en hel region til å snakke om en reklamefilm om Altibox to måneder før den er laget?
 
Den lokale Altibox-leverandøreren Vesterålskraft ønsket en reklamefilm som viste hvilke tjenester de leverte, og samtidig spilte på lokal tilhørighet. Det var ikke budsjett for å markedsføre filmen, så utfordringen ble å få folk til å skape så mye interesse at kundene oppsøkte filmen selv.

Marius Knutsen er en singel, lokal fisker som har vært på Lindmo på NRK for å snakke om skreifiske og ikke minst det lokale begrepet “Haill”. Hans sivilstatus og livsstil med helikopter, champagne og damejakt var snakkis i regionen. Vi gikk derfor tidlig ut med at han skulle spille inn reklamefilm hvor han skulle gifte seg. Samtidig la ut hint om hvem denne mystiske fru Knutsen kunne være i sosiale medier.
Skreifisker Marius Knutsen på besøk hos Lindmo NRK (foto: NRK)
Fru Knutsen fant vi på Youtube, og er en profesjonell Angelina Jolie-lookalike ved navn Lina Sands. Nasjonal presse ble tipset om at Angelina Jolie var observert på den nord-norske flyplassen Harstad/Narvik. Hun ble smuglet inn på innspillingstedene, og ryktebørsen gikk om hvem denne mystiske fruen var. Lokalpressen og fagblader fikk stadig vekk pressemeldinger om produksjonen.
For å lansere reklamefilmen, leide Vesterålskraft Sortland Kino. Her ble det delt ut årets sponsormidler og lokale artister underholdt for full sal. Det var rød løper og paparazzivegg for publikum. Det mest unike var at NRK Nordland kom for å dekke premierefesten for en reklamefilm. Deler av filmen ble også vist på NRK og pressen var svært på hugget for å få vite mer om hvem Marius Knutsen skulle gifte seg med.Reklamefilmen ble lansert og i løpet av tre dager hadde filmen 23.000 visninger i sosiale medier. Fiskeribladet Fiskaren gikk så langt at de gikk ut med at det faktisk var Angelina Jolie som Knutsen hadde giftet seg med i filmen.

Det var utrolig kult å snu en kampanje rundt, og avslutte med reklamefilm, i stedet for et mer tradisjonelt løp.


‘‘

Ho e så fin at ho sjit moltebærkrem!Marius Knutsen
Kjendisfisker