SIGNAL BREDBÅNDAlle Burde ha en Nordlending
Hvordan få Nord-Norge til å dele reklamefilmen til en fiberleverandør? Jo, ved hjelp av tørrfisk i en dobbeltseng og en overivrig sensur.
 
Signal Bredbånd har store ambisjoner om å bygge ut morgendagens motorvei, fibernettet i Nord-Norge. De ønsket seg en digital strategi som etablerte dem som ekte nordlendinger i et marked med andre nasjonale selskap.Nordlendinger er kjent for å ha innovative løsninger, holde roa i utfordrende situasjoner og ikke minst det nord-norske lynnet som er perfekt for god kundeservice. Research førte oss tilbake til fra en viral artikkel fra 2010 som kom i kjølvannet av Cato-Air ulykken hvor to nordlendinger overvant en flykaprer:

"Den enestående handlekraften kommer fra en nordnorsk kultur der folk var mer vant til å klare seg selv. Derfor unngikk de to nordlendingene å bli passive tilskuere til sin egen død" sa proffessor i krisepsykiatri, Lars Weisæth.
Liv Harriet som spilte "Bjørg" måtte heises opp med kran før bærescenen.
Radioverter i P3 trakk konklusjonen: Egentlig burde alle ha en nordlending i tilfelle farlige situasjoner. Denne beskrivelsen av nordlendingen, som har en stoisk ro i tøffe forhold og er best når det gjelder, passet perfekt til Signals verdier. Dermed var kampanjen “Alle burde ha en nordlending" et faktum, ettersom alle burde ha Signal.
Resultat400000
VISNINGER

9
PRESSEOPPSLAG

15000
DELINGER

1000
LIKERKLIKK


Resultatet ble en episk naturfilm som viser nordlendingen som innovativ, rolig i tøffe forhold og ikke minst veldig hjelpsom og serviceinnstilt. At kinoreklamen i tillegg ble sensurert, vekket interessen enda mer blant målgruppa og gav høy delingseffekt. Uttrykkene fra filmen som “Fifty Shades of Skrei" og “Vi skal nu vær glad vi ikke e på fjellet i dette været" ble flittig spredt i sosiale medier. Hele åtte aviser i Signals nedslagsfelt omtalte filmen og kundesenteret opplevde økt trafikk.


Neste Prosjekt
Volvo XC90 på vei til Norge